perjantai 10. toukokuuta 2013

Pääkallo siellä, pääkallo täällä...

Täällä San Diegossa myydään ihan älyttömästi kaikenmoisia pääkallokoristeita. En vieläkään ole saanut selville, että miksi ihmeessä... Liittyisivätköhän jotenkin tuohon Meksikon läheisyyteen, Meksikossahan mm. vietetään jotain kuolleiden päivää ja siihen mielestäni ainakin kuuluvat monenlaiset luurangot ja pääkallot. Tietääkö joku jotain logiikkaa näille koristeille? :)

Kuka haluaa tuliaisena suomeen pääkallo magneetin?
Koristeet ovat kyllä jotenkin ihan kauniitakin, mutta minä en vaan jaksa ymmärtää, että miksi pääkalloja? Paras veto mitä tähän mennessä ollaan nähty oli koriste hääkakkuun.. oli muuten jopa sukupuolineutraalejakin  kakunkoristeitä. Mut miksi hääkakkuun kuolleen parin kuva? Mulle pääkallo ainakin tuo mieleen lähinnä kuoleman ei iloista hääjuhlaa. Nimimerkillä omissa häissä aikanaan kakunpäällä istui Mikki ja Minni hiiret. :)




On siinä jollain taiteilijoilla oma hupinsa, kun suunnittelevat luurangoista ja pääkalloista kaikenmoista myytävää. Hassu tapa, pitää koettaa selvitellä miksi näin. En missään muualla ole näin paljon vastaavia koristaita nähnytkään...


Jos jollain on tietoa näistä pääkalloista niin saapi kertoa mullekin! :)


2 kommenttia:

  1. Kuolleiden päivään liittyvät tosiaan nuo erilaiset pääkallot. Kuolema elää mielenkiintoisella ja mielestäni aika kauniillakin tavalla elämässä mukana Meksikossa. Meillä on noita pääkallo- ja luurankokoristeitä kodissamme aika paljonkin, naapurimaista Meksikosta olemme ostaneet osan ja osan toisesta naapurista Guatemalasta. Belizessä itsessään ei kuolleiden päivää juuri vietetä.

    Minua nuo värikkäät luurangot jotenkin viehättävät, varsinkin nyt kun olen vähän paremmin ja lähemmin tutustunut kuolleiden päivään ja meksikolaisten suhteeseen kuolleisiin läheisiin. Kuolema ei Meksikossa ole samalla tavalla loppu kuin vaikkapa Suomessa vaan kuolleet elävät menossa mukana. Siinä on jotakin aika lohdullistakin, ettei kuolema olekaan tabu vaan siitä voidaan puhua ja sillä voidaan jopa leikitellä värikkäiden esineiden ja vitsienkin kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedoista Kata! :) Tuo Meksikon tapa ajatella kuolleet osana elämää on kyllä kiehtova. Täytyy myöntää, etten koskaan Suomessa ollessani ole koko kuolleiden päivästä kuullutkaan, kaikkea sitä oppii kun vähän uskaltaa kokeilemaan rajojaan muualle sieltä rakkaasta kodista. :)

      Poista