torstai 27. kesäkuuta 2013

Lentokoneita!

Asioita, jotka pistävät erilailla silmään täällä San Diegossa kuin kotona Porissa ovat ehdottomasti monet koneet taivaalla, löytyy niin hävittäjiä kuin jatkuvasti yli lentäviä matkustajakoneitakin. Henkilökohtaisesti minä asun mielelläni Miramarin tukihodan läheisyydessä ja kuulen sekä näen Hornet hävittäjiä lähestulkoon joka päivä. En sinänsä ole armeijan tai ylipäätään sodankäynnin ystävä, mutta isot tekniset laitteet ja koneet ovat aina kiinnostaneet jossain määrin. :) Niinpä rakasta bongailla noita Hornetteja ja muita koneita päivittäin kotimme läheisyydessä ja oikeastaan kaikkialla täällä SD:ssä. Eikä minua itseäni häiritse niiden äänet, vaikka meillä oikein vuokrasopparissa oli kohta, jossa mainittiin mahdolliset äänet - tuokin varmasti eri kuin Suomessa, en usko, että Pirkkalalaisilla on vuokrasoppareissaan kohta "Hornetit". ;)

Eräänä kauniina päivänä bongailemassa Hornetteja taivaalta. :)
Myös tuo San Diegon kansainvälinen lentokenttä, Lindbergh Field on sen verran tiuhaan liikennöity ja ihan keskellä kaupunkia, että sen kyllä huomaa päivittäin. Itse purjelentäjän tyttärenä katseeni kääntyy taivaalle aina koneen äänet kuullessani, vaistomaisesti.

Näkymiä Balboa parkista
Oli muuten aivan huikeaa laskeutua tuonne SD:n kentälle, tulin lomalta Suomesta ja koneeni oli täällä valoisaan aikaan, huih! Niin menee läheltä downtownin korkeat rakennukset ja alla menevät freewayt. Huikean hieno kokemus, jos olette lentämässä tänne niin suosittelen ihmeessä katsomaan ikkunasta pihalle, jos laskeutuu valoisaan aikaan!

Koneita löytyy muutenkin reippaasti, museoiden muodossa. Taidankin kirjoitella niistä joskus oman juttunsa. Kuitenkin USS Midway, Leatherneck Aviation Museum ja San Diego Air & Space Museum ovat kaikki käymisen arvoisia paikkoja. Leatherneck vielä täysin ilmainen tutustumiskohde. :)

USS Midway

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti