tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kielikurssilla

Kuten otsikosta voi päätellä ajattelin kertoa nyt vähän kokemuksiani muutamasta erilaisesta kielikurssista täällä San Diegossa.

SDSU päärakennus

Ensimmäisen 7-viikon kurssin suoritin San Diego State University, American Language Institute:lla. Tuon kurssin varasin ja maksoin jo Suomesta käsin ennen tänne tuloa. Mikä kyllä näin jälkeenpäin oli ehkä vähän virhearvio. Kurssi itsessään, Intensive English for Communication, oli hyvä ja kurssista jäi kivat muistot ja parantunut kielitaito. Opiskeltiin maanantaista perjantaihin 6h päivässä (paitsi perjantaisin jolloin tunteja oli vain 3). Harjoiteltiin niin puhumista, kirjoittamista, lukemista kuin kuuntelemistakin. Ja toki muutenkin tuli sitten puhuttua paljon, koska ketään muuta Suomalaista ei kurssille osunut. Kurssi vaati paljon mutta antoikin paljon. Mutta miksi sitten virhearvio, koska minulla olisi hyvin ollut aikaa varailla ja zoomailla noita kursseja myös tänne tultuamme. Turhaan kiirehdin kotoa Suomesta. SDSU oli melkoisen matkan takana täältä meiltä kotoa, kun mulla ei ole autoa... bussilla ja trolleylla matkustin aamuisin ja iltapäivisin tunnin suuntaansa - ehkä vähän eri mittakaava kuin Porissa. :) Noh, kokemuksena toki sekin, mutta jos olisin alkanut kursseja etsiä vasta kotiuduttuamme niin en varmaan tuonne saakka olisi mennyt.

Hyvät muistot, kansainvälisiä Ystäviä ja todistus jäivät käteen parantuneen kielitaidon lisäksi. :)
Toisen kurssin kävinkin sitten paljon paljon lähempänä kotoa ja huomattavasti halvempaan hintaan. Ja tänne pääsin kulkemaan fillarilla tässä hurjassa autokaupungissa!

Googlen avulla löysin koulun nimeltä Connect English joka tarjosi tarpeisiini sopivan kuuloisen kurssin, English Focus, neljänä päivänä viikossa (ma-to) muutaman tunnin aamupäivällä neljän viikon ajan opiskelin taas intensiivisesti englantia kieliopista puhumiseen.

Kumpikin kurssi oli hyvä ja kielitaitoni on ehdottomasti parantunut huimasti, mutta jos menen uudelleen niin se on tuo edullisempi ja lähellä oleva Connect English. :) Ylipäätään täällä asumisen alkuun tuollainen kurssi oli mainio tapa, sain vähän omaa tekemistä ja ajattelemista eikä koti-ikävä kerennyt iskeä niin kovin ja kielitaito kehittyi huimasti. Työlupaahan minulla ei tuolloin vielä ollut, joten työnteko oli poissuljettu ajatus.

Kurssien ehdottoman hyviä puolia ovat toki myös niiden kansainvälisyys, miten paljon sitä oppikaan noiden viikkojen aikana niin monesta eri kulttuurista ja maasta. :) Suosittelen lämpimästi kaikille. Molempien kurssien alussa meidät testattiin tasokokein, näin varmistettiin oman tason mukainen opetus ja koulukaverit, joten kummallakaan kurssilla ei tullut sellaista oloa. että tämä olisi liian helppoa / liian vaikeaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti