perjantai 5. heinäkuuta 2013

4th of July

En ole ennen ollut ameriikassa itsenäisyyspäivänä eli 4th of July, neljäs heinäkuuta. Tyypillisesti päivään kuuluu grillausta ja piknikiä rannoilla, paraateja ja illalla sitten ilotulitus. Emme tänä vuonna nähneet ollenkaan paraateja, mutta kävimme ihailemassa koristeltuja taloja mm. Coronado Islandilla ja ihmettelemässä hurjaa väkimäärää rannoilla. Ai miten hyvälle grilliruoka muuten tuoksuu, tuntui että koko San Diego tuoksui eilen sille. :)

Mitähän Suomessa tuumattais, jos 6.12 koristelisi kotinsa Suomen lipulla näin? :)
Illaksi suuntasimme takaisin Coronado Islandille, pelkäsimme vähän, että autoa ei saisi parkkiin mihinkään - mutta kun oli ajoissa liikkeellä niin löytyihän se rako sillekin saarelta. Menimme siis katsomaan Big Bay Boom! -ilotulituksia, joiden mainostettiin olevan San Diegon suurimmat. Ilotulitteita ammuttiin taivaalle neljästä kohtaa yhtä aikaa ja radiosta olisi vielä voinut kuunnella musiikkia, joka on synkronoitu ko tulitukseen. 

Ja olihan se huimaa! Puolisen tuntia tykitystä ja niin tajuttoman upeita raketteja! Sanat eivät riitä kuvailemaan sitä kokemusta. Aivan mahtavaa. 

Big Bay Boom ja San Diego downtownKotimatkamme kesti lähemmäs puolitoista tuntia, oli 'vähän' ruuhkaa. Tuonne odotettiin saapuvaksi vaivaisesti 500 000 ihmistä ja uskon sen määrän kyllä täyttyneenkin näkihän nuo tulitteet niin monesta suunnasta ja monelta rannalta. Ja kun siihen lisättiin kaikki muut muista ilotulituksista kotio tulevat ihmiset niin ollaan varmaan lähempänä sitä miljoonaa, huh. Tuota ihmismäärää ei tälläinen pienestä vähän yli 80 000 asukkaan kaupungista tuleva voi edes kuvitella.. Kotimatkan ruuhkista selvisi hyvällä fiiliksellä, kyllä tuo kannatti nähdä ja kokea. :) 

Jos itsenäisyyspäivää täällä pitäisi verrata johonkin juhlaan Suomessa, niin sanoisin sen olevan vappu. Iloisia juhlamielellä olevia ihmisiä aamusta iltaan joka puolella, ainut ero Suomeen on ettei täällä näe kaduilla niitä änkyräkännisiä teinejä / aikuisia ja ihmiset pitävät paikat enemmän siisteinä mm. bajamajoja oli koko Coronado Island täynnä ja roskat tuntuivat pääasiassa päätyvän roskiin eivätkä jääneet rannoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti