maanantai 8. heinäkuuta 2013

Sanat hukassa!

Kielikurssiesta puheenollen... joskus tuntuu, että koko elämä täällä on yhtä kielikurssia vaikka toki kotona kommunikoidaan Suomeksi ja Ystävät mailaavat suomeksi. Mutta mitä ihmeellisimmissä paikoissa törmää siihen ajatukseen, että tarvin nyt just sanakirjan kiitos. :) 

No missä sitten, esimerkiksi kauppaan lähdettäessä. Eräänä päivänä päätin tehdä lihapullia ja katsoin mitä kaapista puuttuu - korppujauhot! Jaa anteeksi, niin mitähän korppujauho on englanniksi.  Ei ollut pienintäkään ajatusta mikä oikea sana olisi ja ilman sanaa kauppaan on turha mennä, eli eikun kääntämään. Joskus olen etsinyt myös vehnäjauhojen käännöstä ja ties mitä. Yllättävän rajoittunut on tuo sanavarasto sitten kuitenkin. Jännityksellä odotan jäävätkö nämä "uudet" sanat oikeasti mieleen ja häviävätkö heti suomeen palattua taas.. riippuu varmaan ajasta, jonka täällä sitten lopulta viettää.

Osaatko kaikki mokkapalan aineet englanniksi? :)
 Koulussa kävimme keskustelua kotieläimistä, aika heikkoa on senkin osa-alueen sanasto (poisluettuna kissa, koira ja hevonen). Insinöörinä osaan teknisiä sanoja en elämiä tai ruokaa. Juuri toisaalta tuossa asiassa käymäni kurssit olivat tosi hyviä - opettajat laittoivat meidät puhumaan ties mistä ja näin myös sanavarasto kasvoi joka päivä. Pahin keskusteluni kurssilla oli varmasti silti aiheella "abortin hyväksyminen" ja parinani poika arabimaista... Kaikkeen sitä joutuu.

Hevosen käännöksen tiedän minäkin, mutta muuten Western-kisojen sanasto on aika hataralla pohjalla. :)

Yksi rakkaista harrastuksistani kotimaassa hevosten lisäksi oli tankotanssi. Mutta kesti tosi pitkään (aika tasan 6kk) ennenkuin uskalsin ensimmäiselle tankotunnille täällä San Diegossa, koska pelkäsin treenin olevan täällä enemmän vain "hetkutusta" kunnon temppuilun sijaan, onneksi näin ei ollut. Jo ekalla kerralla tuli selväksi, että ruumiinosien nimet englanninkielellä ovat kovasti hukasa..  Miten hienoa onkaan muuten tajuta roikkuessaan yhden jalan varassa tangolla, että kaipaa sanakirjaa.  Hui ja eikun taas opettelemaan lisää kieltä ennen seuraavaa tuntia. 

Samalta studio täällä näyttää kuin Suomessakin. :)

Mikähän sanasto puutos tulee seuraavaksi eteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti