sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

San Diego Downtown

Yksi mielestäni ehkä kauneimmista kaupunkikohteista täällä San Diegossa on ehdottomasti downtownin ranta, tuolla rannassa sijaitsee siis mm. Seaport Village, US Midway ja muita yleisölle avoinna olevia  laivoja ja muuten vaan kaunis ranta kävellä kauniina (kesä)päivänä. Käytiin ihan vaan katselemassa menoa ja ihmisiä eräänä sunnuntaina, tuolla rannassa viihtyy kyllä vaikka ei itseään maksaisi sisään erikseen mihinkään kohteeseen. Katsokaa nyt miten kaunista. :)

Ranta on kyllä varsinainen turistipaikka mutta toisaalta siellä näkee joka kerta myös lenkkeilijöitä - mahtaa olla kiva juosta ja kokoajan väistellä turisteja mennessään. Toisaalta jos asuu downtownissa niin tuo lienee se kaunein paikka juosta. :) Itse downtownista olen vähän kahta mieltä. Se on kyllä kaikkine koreine korkeine rakennuksineen hieno paikka, mutta toisaalta siellä näkee vähän liian hyvin myös tämän ameriikan huonon puolen eli asunnottomien ihmisten huiman määrän. Kun silloin tällöin päivisin odottelen bussia kotiin mennäkseni näen aina sekä tyylikkäästi pukeutuneita työssäkäyviä ihmisiä, hillittömästi aasialaisia turisteja (oikeasti mistä niitä riittää ihan joka paikkaan...) ja sitten näitä huono-osaisimpia ihmisiä välillä niinkin reippaasti, että laukustaan pitää erilailla kiinni, just in case. Downtownissa ei todellakaan olisi kiva pimeän tullen enää kävellä, viikonloppuisin se hiljenee työssäkäyvistä ja kaiken muun lisäksi (tai varmaan johtuen näistä asunnottomista) siellä on melkoisen likaisen oloista. Tuntuu, että jokaisessa puistopalstassa asustelee kymmeniä asunnottomia jne. :/ Mutta ranta on kaunis!


 

Rannassa on myös kaikenmoisia patsaita, ilmeisesti sotilaiden kunniaksi. Mielestäni ehkä kaikkein kaunein on tämä suuteleva pariskunta US Midwayn kupeessa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti